8 de des. 2008

La fractura digital

Hola totes,
Us faig ctrl+C/ctrl+V del concepte Factura Digital, que ens sortia el primer dia i l'últim dia del curs, i dubtàvem entre factura i fractura! Doncs parlem de fractura, de desigualtat, de com no totes tenim les mateixes possibilitats per accedir a les Noves Tecnologies.

Us deixe amb la Wikipedia!

La fractura digital és una qüestió d'abast polític i social que fa referència a la diferència socioeconòmica entre les comunitats que disposen d'accés a les noves tecnologies i les que no. El terme procedeix de l'anglès "digital divide", utilitzat per l'Administració Clinton per a fer referència a la fractura que podia produir-se als Estats Units entre "connectats" i "no connectats".

Tot i així,el terme també fa referència a les diferències que hi ha entre grups segons la seva capacitat per a utilitzar les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) de forma eficaç. Les diferències en aquest nivell d'ús es produeixen principalment a causa dels diferents nivells d'alfabetització i la capacitat d'aprenentatge que sol estar en funció de l'edat.

Altres autors estenen l'abast de la fractura digital per a explicar-la també en funció del que és denominat analfabetisme digital, consistent en l'escassa habilitat o competència d'una gran majoria de membres de les generacions nascudes abans dels anys seixanta que no han après a usar les eines tecnològiques de computació i per tant és molt limitat també el seu accés als serveis d'Internet.

Text extret de la wikipedia


jejeje! hi han més tipus de fractures digitals... ;)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada